Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
[O1] Rozrząd 1.9TDI AHF
Zwiń
X
-
[O1] Rozrząd 1.9TDI AHF
Witam mam prośbe do bardziej obeznanych kolegów, mianowicie muszę wymienić cały rozrząd paski rolki pompe wsio i moje pytanie brzmi następująco ile jest rolek w tej wersji silnikowej ? potrzebuje zamówić jak najszybciej części a nie wiem jakie, podobno są dwie wersje 2 i 3 rolkowe tylko pytanie którą kupić ? Odrazu zaznaczę, że niemam gdzie do autka zajżeć a nie będę przecież zdejmował osłon na parkingu pod blokiem. pls help sprawa baaardzo pilna
PS.
aaa szukałem na forum ale nigdzie nie doczytałem się ile tak nprawde jest tych rolkówByła 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
-
-
no coż różnica w cenie 200zł ale czego sie nie robi z miłości
baaardzo dziękuje za pomoc mam nadzieję, że się nie mylisz
ps. łap punktaByła 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
tuszynski
tu masz cały zestaw, z tego co się orientowałem to producent jest ok. cena jednak trochę duża bo ja taki zestaw kupiłem za 500 (zaprzyjaźniony sklep) . BTW sprzedawca mówił, że na 10 pomp tej firmy 2 mu wróciły i zasugerował inną.
Komentarz
-
dzięki za info, jednak w tej cenie mam części firmy Gatesa dodatkowo wzmocnione, co będzie baaardzo wskazane do mojej żabkiByła 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Misiekoctavia, właśnie mój magik poleca mi tą właśnie firmę, mówi, że jak będzie ta wersja wzmocniona to będzie cud, miód i orzeszkiByła 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Hej, pozwolę się wpiąć w temat...
Od wymiany rozrządu tj przy 170kkm narobiło się już 240kkm, mam do was pytanie czy powinniśmy się już zastanawiać nad wymianą ?
Do tego niestety ostatnimi czasy słychać bardziej wzmożone klekotanie, nasza czeszka się z klekociła, co to może być ?
Nie czuć zmian w mocy ale jest to męczące :?
A i czy kolega wymienił już rozrząd i na jaki ?
Pozdrowionka :roll::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Piratka, kolega wymienił w 2008 roku xD
z tego co kojarzę z instrukcji to wymiana kompletnego rozrządu co 90kkm, jednak podają dwa przebiegi co 60 i 90, a od czego to zależne nie wiem.
tak jak w temacie założyłem "wzmocnionego" Gates'a, jest do teraz i wytrzymuje bez problemu obecne ponad 180KM, ile jest dokładnie nie wiem bo było kilka zmian, a nie mam czasu na korektę jechać :PByła 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
dzięki
Piratka, kolega wymienił w 2008 roku xD
Czyli polecacie "wzmocnionego" Gates'a ? czy na chwilę obecną jest może coś innego bardziej godnego polecenia ?:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
MaxGear w AutoPartnerze to to samo co 4max w InterCarsie lub Kraft w InterTeamie
czyli najgorsze (nie boję się nazwać) badziewie na rynku. Na równi z bezmarkową chińszczyzną.
Najlepsze w takich zestawach- aukcjach jest:
"wzmocniony pasek CONTITECH CT 946" :lol: :lol: :lol:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Nie wiem ile w tym prawdy ale doszły mnie słuchy że zamienniki są na 60tyś a org na 90tyś,
:roll::twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Na takim zestawie jak kolega kupił z allegro bałbym się nawet te 60tyś. zrobić.
Nie wiem co kto nazywa zamiennikiem a co oryginałem.
Zakładam rolki te same co fabryka tyle że bez znaczka VW/audi, pompa wody SKF i wzmocniony (prawdziwie) pasek Conti lub Gates (które również idą na pierwszy montaż).
Na takim zestawie rozrząd ma przejeździć min. 90tyś.
Jeśli ktoś kupuje najtańsze zamienniki, oczywiście bez pompy wody i zamierza wymieniać po 60tyś. to ja tego nie rozumiem.
Generalnie kupuje się coś taniej żeby zaoszczędzić, tak? To proszę o odpowiedź jaki jest koszt zrobienia np. 180tyś km.? Chodzi dokładnie o rozrząd. Droższy będzie wymieniany drugi raz a ten tańszy trzeci raz :shock:
Niestety ale dużo osób jeszcze nie rozumie że:
nie stać nas na tanie rzeczy (nieraz sam się na tym łapię ops: )NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Odstawiłem dziś skodę do warsztatu. Mechanik faktycznie zdrowo pokręcił nosem na zamienniki Maxgear. Mówi założę ale gwarancji nie daje. Kurde przecież tak naprawdę to ile firm na świecie produkuje takie elementy do rolek czy napinaczy. Pewnie tak naprawdę to wszystko kręci się wokół kilku fabryk na świecie, no chyba że się mylę. Zaryzykowałem bo kupować nowego oryginalnego rozrządu już nie będę, kto mi ten teraz by kupił. Jak skoda dotrwa do następnej wymiany to napiszę jak wyglądały w ocenie mechanika te części na tle innych po podobnym przebiegu. Co do maxgear to bardzo mało informacji o tej firmie. Dużo szukałem ale praktycznie nic konkretnego. Wie ktoś gdzie produkują i na jakich podzespołach. Może tak naprawdę ich produkty nie są takim szmelcem. Firma powstała ponoć w 2006 r a od tego czasy parę latek minęło. Kurczę chyba wsparcia szukam :-DPrzed Rozmową Ze Mną Skonsultuj Się Z Lekarzem Lub Farmaceutą
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez harry.wesolyTaniej to ja już nie dostane.
Zamieszczone przez harry.wesolyMoże tak naprawdę ich produkty nie są takim szmelcem. Firma powstała ponoć w 2006 r a od tego czasy parę latek minęło. Kurczę chyba wsparcia szukam :-D
spoko niebędzie źle,następnym razem nie sugeruj sie tylko ceną,bo rozrząd jest bardzo istotny w samochodzie,zaoszczędzisz 100-200 zł a potem może to się zemścić.Pewnie,zdarzają się przypadki,że i najlepszych firm może coś paść
Komentarz
-
Komentarz